Vedligeholdelsesanvisninger til Wellness

Akryl og Quaryl® – Rengøringsvenlige overflader

Wellness

Et badekar fuld af gode egenskaber

Villeroy & Boch brusekar er lavet af sanitetsartikler eller plast af høj kvalitet såsom akryl og Quaryl® – Badekar er lavet af akryl eller Quaryl®. Quaryl® er en blanding af det fineste kvartssand og akryl og er en patenteret løsning på et eksklusivt materiale, der kombinerer alle kvalitetsegenskaberne ved akryl og kvarts. Ud over design og komfort er Quaryl®-produkter kendetegnet ved en særlig holdbar kvalitet, præcis installation og nem vedligeholdelse. Både akryl- og Quaryl®-overflader er meget nemme at rengøre, fordi de er ikke-porøse og helt glatte. For at opretholde deres glans er det tilstrækkeligt med regelmæssig behandling med svamp og flydende rengøringsmidler, der også er velegnede til plast og akryl. Kalkaflejringer fjernes let med eddike eller specielle kalkrensemidler. Til fjernelse af fugtgivende stoffer er alkaliske rengøringsmidler, såsom almindeligt opvaskemiddel, velegnede. Begge overflader er modstandsdygtige over for alle husholdningskemikalier.

Extra tip:

Små områder med skader på massivt farvet plast, såsom akryl eller Quaryl®, såsom ridser eller brændemærker, er nemme at fjerne.

Til akryl skal du bruge et kommercielt tilgængeligt akrylplejesæt til mindre overfladeskader. Ved hjælp af sandpapir (nr. 1000 eller 1200) og fin ståluld kan du også fjerne mindre overfladeskader. Slib forsigtigt (overflades udseende kan blive påvirket!) i længderetningen, indtil overfladen igen er jævn. Den samme procedure gælder for glatte overflader. I tilfælde af dyb skade, hvor materialet skal genopfyldes, skal du også bruge akrylreparationssættet (varenr. UCREP0037 til hvidt materiale). Derefter kan glansen genoprettes med poleringsmiddel, metaludsemiddel eller bilpoleringsmiddel. Hvis du har yderligere spørgsmål, bedes du kontakte din VVS-forhandler eller VVS-installatør.

Hvis du ønsker Quaryl®, er du velkommen til at kontakte vores tekniske supportafdeling via din VVS-forhandler eller VVS-installatør.

Du finder også referenceadresser på internettet under https://www.villeroy-boch.dk/dealer-locator/bad-og-wellness.html eller pr. telefon: 068 64 -81 - 0.

Spasystemer

Spa-kar fra Villeroy & Boch opfylder de højeste sikkerheds- og hygiejnekrav. For yderligere hygiejne er nogle modeller udstyret med specielle dyser eller har et fuldautomatisk rengøringssystem. Dette sættes automatisk i drift, efter badevandet er løbet ud. Rørene blæses derefter tørre med luft. Tørreblæseren kan også tændes manuelt, hvis der for eksempel er kommet vand ind i systemet under rengøring af badet. For at garantere en sikker funktion er alle vandledende spa-kar udstyret med en speciel rist til at fange små genstande. Denne rist sikrer, at suget af vand stoppes, hvis afløbet er blokeret.

Den rigtige rengøring

Vi anbefaler månedlig rengøring med et godt rengøringsmiddel til boblebade. Almindelige, milde rengøringsmidler til badeværelset kan bruges sikkert til overfladerne. Brug ikke slibende rengøringsmidler eller grove svampe eller klude. Genstridige pletter kan fjernes med en svamp og flydende ikke-ridsende rengøringsmiddel fortyndet tilstrækkeligt med vand. Kalkaflejringer fjernes bedst med et passende afkalkningsmiddel. Før du bruger et rengøringsmiddel, skal det kontrolleres, om det er skadeligt for karret eller dets komponenter, ved at teste det på et ikke-synligt område. De synlige komponenter i boblebadet, såsom dyser osv. kan demonteres før rengøring (se brugervejledningen for detaljerede instruktioner).

Gode råd til alle situationer

Kalkaflejringer skyldes fordampet vand, f.eks. vand med høj hårdhed og på udsatte områder på toilettet. Dannelsen af kalkrester forstærkes, når der anvendes alkaliske rengøringsmidler (= sæbevand). Aflejringerne er nemme at fjerne med et surt rengøringsmiddel (= surt rengøringsmiddel), f.eks. eddikeessens, som er gennemprøvet, billig og anvendelig. Sæber, kosmetik, shampoo og lignende indeholder fugtgivende stoffer, der bedst opløses med sæbevand (f.eks. kommercielt opvaskemiddel). Hvis der sker tab af glans eller mattering, skyldes det ofte kalkholdige sæberester. I dette tilfælde vil grundig behandling med eddike eller en særlig kalkrenser genskabe den oprindelige glas eller mattering. Til rengøring af toiletsæder af farvet termohærdende plast er det nok at bruge en fugtig klud. Hvis det er nødvendigt, kan du også bruge plastegnede, kommercielt tilgængelige, ikke-ridsende og ikke-ætsende husholdningsrengøringsmidler.